maanantai 5. elokuuta 2013

Flai Gaming - Hukattu potentiaali part. 1

ESITTELY

Ennen kuin voin puretua tarkemmin Flai Gamingiin, niin olisi varmaan ihan fiksua kirjoittaa ensiksi esittely, että keitä oli Flaissa ja mitä aikoinaan tapahtui "julkisesti".

Flai Gaming oli suomalainen multigaming -organisaatio. 

Suoraan sivuilta lainattu 2011:




"Flai Gaming is Finnish electronic sports organization which was established November 2010. Our organization of includes four teams of three different games (Team Fortress 2, Counter Strike, Counter Strike: Source). Every team is from Finland. Our goal is to give the teams a chance to play seriously and give them best support for gaming.

In future we want our teams to attend to LAN parties around the world. We are an open-minded organization and we willingly receive questions and applications of various teams"

(Todella vanha teksti, ennen sc2 aikoja)








Managerit

Devor
- Pääheppu, helvetin mukava tyyppi. Sääli ettei ne hommat loppujen lopuksi menneet niin kuin niiden olisi pitänyt mennä. Kuunteli meikäläistä erittäin autuaasti ja sen takia saatiinki suomen sc2 skeneen säpinää 10 kuukaudeksi
Jori
- Toinen perustaja, silloin tällöin kävi mumblessa, pelasi vähän aikaa sc2
snd
- Jeesaili Devoria, piti seuraa mumblessa, Flain kotisivujen tekijä, teki ainaki 20 eri leiskaa ja 3 kertaa sivut muuttivat ulkonäköä. Jätti siis asioita välillä kesken, eikä aina tiennyt mitä haluaa tehdä.
miikaz
-  Toinen manageri, vastasi COD4 tiimin asioista ja DOD:S cupeista , yritti jarrutella sc2 jutuissa, hyvä tyyppi

Flai Gaming SC2

The Amazing Three
Cruzifix (T)
- Hoidin SC2 puolen hommeleita (striimasin, adminoin, potkin muita perseelle, järkkäsin matsit, kirjoitin huonolla soomella joka paikkaan, valitsin pelaajat, yritin potkia managereita). Tiimin paskin pelaaja, mutta oikea näkyyvyden tuoja. PS. tuskin olisin päässyt pelaajana sisään. :) Joskus peli kulki ihan ok, juustoilla hoidin paikkani turnauksissa ja klaanisodissa. Marine all-init <3

Kommentteja matkan varrelta Flain sc2.fi threadista.

Koska Cruzifix on kävelevä spambot, samaan näkyvyyteen ei pääse edes naama-satiini -archonilla"
 (C) Xavian

"Aika jännät että tollasen Flai:n tasoseen tiimiin on värvätty skeneen paskimpiin lukeutuva terran.. no onnee ja menestystä kuitenkin." 
(C) Tuikkumuikku

Tropic (P) 
- Tiimin tärkein pelaaja, taisi olla joka laneilla top8 ja voitti mm. aina grimin joka on varmaan ollut kaikilla laneilla neljäs. Otti myös mappeja hyviltä pelaajilta eri turnauksissa. Menestyi parhaiten onlinessa.
Shotgun (T)
- Tropicin kirittäjä, osallistui todella aktiivisesti kaikkeen. Tiimin kolmas pelaaja ja oli pitkäaikaisin Flain pelaaja. Ei huono pelaaja missään nimessä, mm. NA&EU GM Flain jälkeen.

Se neljäs
DonMatro (P)
- 2012 vuoden lisäys, DonMatrokin osallistui aktiivisesti toimintaan, osallistui ainakin yksille laneille ja oli klaanisodissa aina pelaamassa.

Lyhyemmän visiitin tehneet
Namutin (P)
-  Teki parin kuukauden visiitin. Varmaan Suomen lupaavin pelaaja, castasin hänen otteluitaan youtubeen, voitti mm. Axlavin, SjoWin, TLO :n ja SlayerSMinin. Lähti Exeloniin Gamingiin paremman tuen perässä. Hän sai mm. uuden gaming gearin (hiiret etc), kuukausittain rahaa ja paremman lanituen (matkat ja sisäänpääsy)
Core (Z)
- Taisi olla pari kuukautta, osallistui Insomnioille. Ei oikein osallistunut toimintaan, hengaili mielummin irl kavereidensa kanssa. Lähti Fightlineen tavoittelemaan onnea, ei tainnut löytyä.
Jusba (Z)
- Oli nousukiidossa 2012 alussa, vei noita cuppeja alle GM tason pelaajien edestä, houkuttelin todella kauan Flaihin. Ei oikein osallistunut mm. ei ikinä mumblessa juttelemassa, koska ei ollut mikkiä.

Ei ikinä julkaistu pelaaja 
Zhugeliang (Z)
- Viimeisin hankinta, ei ikinä julkaistu koska vaati ihan naurettavia asioita mm. Dreamhackeille nolla näytöillä täydellä lanituella (matkat, hotellit ja sisäänpääsy). Organisaatio oli muutenkin hajalla noihin aikoihin.

(Zergien kanssa hommasta ei meinannut tulla mitään...)

Flain tuki pelaajille

Ensimmäisiin laneihin meidät maksettiin sisään (konepaikan hinta). 2012 Lantrekkeihin pojille maksettiin hotelli ja sisäänpääsy. Lanipaidat saatiin lantrekkeihin, ne oli rumimmat rutkut ikinä. :D

Tarkoituksena oli muodostaa 6 pelaajan tiivisjoukko, jokaista rotua 2 kpl. Myös tiimin sisäinen kilpailu lanituesta yms. piti jossain vaiheessa järkkäillä, esim. top1-3 pelaajat vain oltaisiin lähetetty laneille X. Paremmalla manageroinnilla tuet olisivat voineet olla parempiakin. 

Nyt moni miettii "ansaitseeko tuo sitä ja tätä". Kun tietäisitte mitä esim. CSS/CS:GO tiimit vaativat ihan Suomen top10 ulkopuolelta, niin te hämmästyisitte. Ne vaativat ihan heti kaiken, meidän Amazing Three oli kuitenkin 10 kuukautta tuomassa näkyyvttä ja toiminnassa mukana, joten tuon pohtiminen on aivan turhaa. Namutinkin sai todella hyvää tukea lähdettyään Flaista. Myös Shotgun, Tropic ja DonMatro olisivat saaneet IHAN VARMASTI VÄHINTÄÄN saman tuen  joltain toisella organisaatiolta. 

Matkan varrella meihin haki:
(kun kerran draamaa haluatte niin tässä sitä sitten on)
NOM|Hyge (T)
- Sääli että väärä rotu, muuten olisi ollut tilaa äijälle.
SUPR|Tulimeri (P)
- Ounasi Shotgunia aina, ja sehän nauratti jengiä tiimin sisällä. Minä lähinnä huusin shotgunille että miten voit hävitä tolle kurakäppyrälle.
SUPR|Ultrablue (T) (Joku todella hämärä muistikuva, luultavasti muistan väärin UB voi korjata)
SUPR|Kalinski (P) (ei hakenut mutta yritin ainakin houkutella, en muista enempää)
- Tykkäsin Kalinskin juustoista, mutta liian wnb-supr ettei liittynyt. Kalinski ei varmaan vieläkään saa unta kun miettii hukattua tilaisuutta. ;) 
ActionABRAALZ (Z)
- Olisi pitänyt ottaa tiimiin.
Akke (T)
- Minusta taisi tulla kusipää mulkku ja ties mitä kun ei otettu. TROLOL SON.
CR (T) (Nykyisin NOM|Jeahrait)
NoM|Jagelius (viim. Cinco Amigos/Rockin eSports aikoihin)
- Jagelius ei ollut riittävän kova? Oli myös silloisen organisaation kanssa onkelmia niin en viitsinyt tehdä turhia lupauksia. Nykyisin ENCEn pelaaja ja GM protoss!
Jotain TODELLA hämäriä muistikuvia NOMin pelaajista (Mur/Roizky/Viittajeesus)
Suprejakin taisi olla enemmän, mutta enpä nyt muista nimiä. 

Provo

 NoMin ja SupRin äijät ovat keränneet vähintään 2v kolehteja turnauksien palkintoihin ja ties mihin. SupRikin on muistaakseni kieltäynyt liittymisestä organisaatoihin... Voi voi, sad but true. Sille helvetin tagille on yks vitun lysti onko se SupR vai HINTTI.

NoMikin oli aikoinaan niin tärkeä projekti että klaanin perustaja Domez liittyi FightLineen manageriksi.

Provon pointti

Veikkaisin että ihan helvetin monella pelaajalla olisi ollut aikoinaan enemmän motivaatiota pelata, Suomessa olisi ihan varmasti enemmän GM:iä ja aktiivisia pelaajia kuin nyt, jos ei olisi näitä slackkeri sc2 yhteisöklaaneja (NoM ja SupR). SupR on menettänyt kourallisen high mastereita ties minne ja suurin osa on lopettanut.  = Paremmalla toiminnalla skene olisi paljon elävämpi, tällä hetkellä skene on ihan paska takapujula, jossa ei tapahdu yhtään mitään. SupR ja NoM pyörittävät näitä "klaanin sisäisiä turnauksia", joista hyötyy 0,01% koko Suomen skenestä ja ulkopuolisia ei kiinnosta.

(Odottakaa vaan ku pääsen kirjoittamaan molemmista klaaneista omat bloggaukset)

SC2 Academy

Academylle pidettiin tiimin sisäisiä turnauksia ja päärosterin pelaajat antoivat neuvoja ja harjoittelivat academyn pelaajia vastaan. Tarkoituksena oli luoda jatkuvuutta organisaation sisällä ja auttaa nuoria pelaajia kehittymään.

Academyn tähtiduo
enQ (P) (nousi SC2 tiimiin 2012)
- Pelasi aktiivisesti, grafiikkataituri striimeihin etc. Nousi jostain kullasta masteriin nopeasti.
Trops (T) (nousi SC2 tiimiin 2012)
- Sama kuin enQ mutta ilman grafiikkataiturointia.

Ne muut 
Pweaks (T)
SnakeQ (P)
Kosmisuus (Z)
- Nykyisin master z, pelaa NoMissa.
Juustokalle (T)
- Nykyisin master T, pelaa SupRissa.
KnaQi (T)
Jori
Devor
Snd 
xitOr

Aktiivinen toiminta veti äijiä puoleen. Academy tiimi täytettiin alle viikossa. Tehkää sama äijät perässä. :)

Aikanani Flailla oli myös liettulainen COD4 tiimi, olivat kuulemma hyviä (Lähes EU TOP10) ja semihyvä HON tiimi oli myös pari kuukautta (voittivat 2011 Solidit ja olivat Assemblyilla 4.).

Matkan varrella tapahtunutta

2011
7.8 Cruzifix astuu puikkoihin - uuden dynastian alku
8.8 Tropic (P) toiseksi pelaajaksi
19.8 Perustin SC.FI threadin Flai Gaming tiedottaa, FLAI.sc2 aloitti pelaajien etsinnän
28.8 Flai Gaming SC2 CUP #1 BRACKET
26.8 Shotgun (T) liittyi joukkueeseen
30.8 Flai SC2 CUP #2 BRACKET
Syyskuussa aloitin bloggailun Flain sivuille
1.9 Core (Z) lähti SUPRista ja liittyi Flaihin
3.9 Flai SC2 CUP#3 BRACKET
12.9 Flai SC2 CUP#4 BRACKET (66 pelaajaa)
22.9 Flai Gaming SC2 Academy oli täynnä.
2.10 Tropic voitti Imbalonia Cupin (IMBAtv :n amatööriturnaus), yksi parhaimmista onlinesuorituksista. Ykkönen sai 50$. 
9.10 Flai SC2 CUP#5
26.10 Flai SC2 Amateur Cup#6 
22.10 Porissa bootcampit Tropicin luona. Bootcampeille osallistuivat Cruzifix, Shotgun, Tropic ja vierailevana tähtenä actionABRAAL (Z).
27-29.10. Cruzifix, Shotgun, Tropic ja Core osallistuivat Insomnian sc2 turnaukseen
14.11 Core lähtee FLAIsta liittyäkseen Fightlineen
29.11 Jusba (Z) ja Namutin (P) liittyvät Flai.sc2
29.11 Flai SC2 Cup#6 BRACKET (ensimmäiset VODit youtubeen)
1.12 Encounter lanit, Tropic oli 2. ja Shotgun 3.
Joulukuussa Namutin osallistui pelitalolla SuperTrek -turnauksiin, hän voitti mm. ensimmäisen SuperTrekin. (Muistaakseni palkintona oli eniten pisteitä keränneelle lanitukea)
19.12 Namutin lähti FLAI.sc2 :sta Exelon Gamingiin

2012
14-16.1 Tropic ja Shotgun osallistuivat Lantrekeille (paskamyrsky lähti tästä käyntiin organisaation sisällä)
4.2 Flai Gaming Saturday Late Night Cup  BRACKET
Maaliskuussa tuhosimme ESL SC2 clan ladderia.
11.3 Flai SC2 Academy Cup #1 BRACKET
22.3 Flai Gaming otti siipiensä alle suomalaisen fifapelaajan TMEE
23.3 Viimeinen viesti Flai gaming tiedottaa ketjuun
1.5 Cruzifix (T) ja Tropic (P) lähitivät SC2 joukkueesta
 13.6 TMEEstä ja Flai Gamingista oli juttu Hämeen Sanomissa. Haastattelu tapahtui Solid Legens laneilla.
22.7 Oba liittyi FIFA12 pelaajana organisaatioon

Mainittakoon että pidimme myös DOD:S, CSS, TF2 ja COD4 cuppeja. Itse osallistuin myös CSS turnausten adminointiin, striimaukseen ja selostamiseen. Ennen SC2 :ta olin pelannut CSS 4 vuotta ja muutamia pelejä siinä välissä.

Miten Flain aktiivisuus eri skeneissä näkyi?

Esimerkiksi 2011 elokuussa Flain fb-päivityksillä oli 60-80 lukukertaa -> 2012 tammikuussa jokaisessa päivitystä on luettu vähintään 400 kertaa ja yli 5 päivityksellä yli 500 lukukertaa. Heinäkuussa lukukertoja oli 150-200. Alamäki alkoi tasaisesti maaliskuussa, sisäpiirissa paska lensi, ei järjestetty onlineturnauksia tai pelaajat eivät osallistuneet turnauksiin. 

Flain sivuilla myös uniikit kävijät nousi melkoisesti, en nähnyt ikinä lukuja, mutta kuukautta kohti puhutaan 4000 (+-1000) uniikista kävijästä. 

Tämä tällä kertaa, tähtitaitotervisin
Cruzifix


PS. Seuraavassa blogipostauksessa mennään hieman syvemmälle ja synkimpiin aiheisiin. 

14 kommenttia:

  1. Tämän postauksen hukattu potentiaali?

    Ei kandee hommaa rumia tiimipaitoja?
    Rahan kerääminen turnauksiin on pahasta? No vittu, anna ny sit edes vaihtoehtonen idea.

    Släkkeriklaaneja? Mitä helvettiä NoMin ja suprin sitten pitäis tehä jos ei keksiä pelaajilleen aktiivista toimintaa ja henkistä tukea? Tämän takia osa porukasta tiimiin menee. Sponsoreiden etsiminen Suomen taitotasolla saattaa kumminkin olla vielä kaukainen haave?

    Kritisoit että sisäissistä turnauksista ei ole mitään hyötyä, mutta ah kuinka hyödyllisiä ne olikaan flain järjestäminä. Seriously?

    Peräänkuulutat parempaa toimintaa kumminkaan ehdotuksia antamatta. Mikäköhän ois mahollisesti ollu tämmöstä, että sellasta vois tulevaisuudessa olla? Kysehän siis kumminkin on tiimeistä, ei turnausjärjestäjäorganisaatioista. Kannattaa tämä ero pitää mielessä ;).

    Suomen skenen kannalta sikäli harmi, että lanitkaan eivät loista erinomaisina järjestäjä organisaatioina. Täällä ei vaan yksinkertaisesti ole sellaisia porukoita, jotka keskittyisivät näyttävien ja kiinnostavien turnauksien säännölliseen järjestämiseen?



    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meeri sulla on oikeus puhua, kun olet master

      Poista
    2. Ha! Sulla on oikeus heittää tämmösiä kommentteja jos piekset mut 1v1 bo21:ssä ;)

      Poista
  2. Meeri:
    1. Suuri.
    2. Ne oli managerin, Devorin homma. Siitä joskus lisää.
    3. Rahan keräämisessä ei ole mitään pahaa.
    4. Mulla on asenneongelma yhteisöklaaneja vastaan, myönnän. Flain pelaajat eivät olleet juuri sen kummmepia kuin Suprinkaan. Supria on tietääkseni kyselty organisaatioihin, joissa olisi ollut sponssit valmiina. _JOS_ supri olisi aikoinaan lähtenyt meikän kelkkaan, Flaissa olisi ollut pelkästään suprin pelaajia.
    4. Seriously? Me pidettiin valehtelematta neljässä eri pelissä 5-15 turnausta. Sisäisissä turnauksissa ei ole mitään vikaan, mutta kai välillä voisi pitää turnauksia joihin muutkin voi osallistua?
    5. Tämä oli bloggaus Flaista, ei suprista tai nomista. Loppujen lopuksi suprin/nomin toiminta ei ole minun huolenaihe. Provo näköjään osu ja uppos.
    6. Kiitä suomalaisia organisaatioita. (menace,rctic, mitä näy nyt onkaan.)

    Jos vielä jotain on mielen päällä niin anna tulla vaan. :)

    VastaaPoista
  3. 4. Sulla taitaa olla enemmänkin yleinen asenneongelma ;p? Ainakaan NoM ei missään vaiheessa ole tietoisesti pyrkinyt pelkäksi yhteisöklaaniksi vaan pyrkii jatkuvasti kehittymään ammattimaisemmaksi. Suprin puolesta en tietysti voi sanoa mitään, mutta kuulostaisi sen verran oudolta, että ehkä oot vaan ymmärtäny jotain väärin? Tai sitten kyseessä oli joku valta- tai henkilökemiajuttu...

    4. (wtf dem numbers) Eiköhän supr ja nomkin tule pitämään vielä monet monituiset turnaukset, mutta hyvä homma siitä huoliamtta että olitte ahkeria. Tiimien ensisijainen tavoite yleensä on tiimin jäsenten pelaamisen parantaminen. Tähän sisäiset turnaukset sopivat loistavasti. On aika kohtuutonta vaatia, että tiimit ensisijaisesti panostaisivat avointen turnausten järjestämiseen. Siitä huolimatta esimerkiksi 2012 kesäasmien casual sc2 turnaus oli NoMin ja suprin aikaansaannos.

    5. Sen ehkä oli tarkoitus olla blogaus Flaista, mutta sellaiseksi se ei jäänyt. Käytännössä kaadat kasan paskaa NoMin ja suprin niskaan ja oletat että kukaan ei syötä sitä sulle takas?

    6. Haluatko nyt vähän valottaa mitä meinaat?

    VastaaPoista
  4. 4. Asenneongelmasta on lähinnä ollut hyötyä matkan varrella. Miten NoM on pyrkinyt ammattimaiseksi? Miten minä voisin tietää mitä teidän kulisseissa tapahtuu? Ei ainakaan ulospäin ole tullut mitään uutta ja jännittävää tietoa.

    Jos tämä http://www.northernmaniacs.net/keskustelu/Sivuston-uutisia/2013-06-10_Northern-Maniacs-ry-hakemus-j%C3%A4tetty! on ammatimaisempaa tekemistä kuin se vanha tekeminen, tuskin maltan odottaa mitä onkaan tulevaisuudessa luvassa.

    En kai minä ole mitään vaatinut, huomautin vain että NoM ja SupR voisivat pitää avoimia turnauksia sisäisten turnauksien lisäksi. "2012 kesäasmien casual sc2 turnaus oli NoMin ja suprin aikaansaannos." Niin oli ja propsit siitä, mutta ei se ole kovin vaikeata laittaa sc2.fi turnausta pystyyn tai adminoida sitä.

    En haluaisi vetää Domezia tähän vielä kertaalleen mukaan, kohta kai sieltäkin alkaa paukkua loskaa, mutta loskahan tekee vaan hyvää.

    NOMIN KOLME VIIMEISINTÄ AVOINTA TURNAUSTA:
    Northern Maniacs 1v. synttäriturnaus! 14.08.2012 (8 pävä päästä tulee vuosi täyteen edellisestä)
    NoM Iltamätöt. Kaikki tervetulleita! 04.03.2013 (1,5v)
    Northen Maniacs avoin turnaus 29.09.2011 (n. 2v)
    http://www.starcraft2.fi/tournaments/?usertours <- Voit tarkistaa jos et usko. :)

    On aika tyhymää että tuolla on kasa Domezin omia turnauksia, kun olisi voinut promota omaa klaania.

    5. Kappas niin taisin tehdä. Et ole vielä onnistunut syöttämään, joten ei mennä asioiden edelle.

    6. Jos oikein muistan niin on tuleva aihe. Hämmästyttävää.

    VastaaPoista
  5. 4. "Miten NoM on pyrkinyt ammattimaiseksi? Miten minä voisin tietää mitä teidän kulisseissa tapahtuu?". Jebulis, ja sen takia onkin perin kummallista että annat ymmärtää tietäväs kaiken mitä kulisseissa tapahtuu.

    Sun pointti noista Domezi-turnauksista sen sijaan osuu varsin oikeaan. Enpä olisi itse moista edes huomannut.

    5. En mä väitä syöttävänikään. Meinasin vaan, että setä yritti nyt kiemurrella ulos tilanteesta.

    6. http://www.youtube.com/watch?v=T67AewxhBaQ&feature=player_detailpage&t=74

    VastaaPoista
  6. 4. Minä kyllä pystyn myöntämään tietojeni vajavaisuuden, ja missä kohti olen väittänyt tietäväni mitä kulisseissa tapahtuu?? Nyt vaikka ihan copypastea sanomisistani. :)

    Esim. slackkeri toiminnalla en tarkoita että nom tai supr järjestäisi sisäisiä turnauksia tai pelaisi klaanisotia. Ihan näin tarkennuksena...

    5. Mitenköhän minä olen yrittänyt kiemurrella ulos tilanteesta? Olen kirjoittamassa aiheista lisää tulevaisuudessa, tietääkseni se ei ole kiertelyä tai pakenemista, miksi sitä ikinä haluaakaan sanoa.

    Minähän olen lapioimassa lisää sontaa tulevaisuudessa ja tämä oli vasta tanssin ensimmäiset askeleet.

    VastaaPoista
  7. 4. "SupRikin on muistaakseni kieltäynyt liittymisestä organisaatoihin..."
    "slackkeri sc2 yhteisöklaaneja (NoM ja SupR)"

    Ja släkkäyksestä lähinnä, että ethän sä voi tietää kuinka täynnä meillä on kädet hommista. Tosin tuntuu että on vähän epäselvää mitä sä nyt sit loppuviimein hait släkkeröinnillä. Mitä siis tarkkaanottaen meinasit sillä?

    Samoin, miten voit leimata nämä suoralta kädeltä yhteisöklaaneiksi tietämättä mitä ne sisäisesti tekevät pelaajiensa kehittämiseksi? Eikös yhteisöklaaneissa ole yleensä päätavoitteena hauskanpito, eikä kehittyminen..(Eli siis mun korvaani aikasempi lause särähti seuraavasti "nom ja supr perseilee eikä tee mitään järkevää").

    5. Siten, että väitit ettei tämä blogaus koskenut nomia tai supria ja että niiden toiminta ei sua huoleta. Vaikka nimenomaan sanoit näiden olevan syypää suomen skenen takapajuisuuteen ja pelaajien demotivointiin.

    "Veikkaisin että ihan helvetin monella pelaajalla olisi ollut aikoinaan enemmän motivaatiota pelata, Suomessa olisi ihan varmasti enemmän GM:iä ja aktiivisia pelaajia kuin nyt, jos ei olisi näitä slackkeri sc2 yhteisöklaaneja (NoM ja SupR)."
    "= Paremmalla toiminnalla skene olisi paljon elävämpi, tällä hetkellä skene on ihan paska takapujula, jossa ei tapahdu yhtään mitään. "

    "Tämä oli bloggaus Flaista, ei suprista tai nomista. Loppujen lopuksi suprin/nomin toiminta ei ole minun huolenaihe."

    Huoh. Oikeastaan siis halusin tietää tarkemmin että miksi olet tätä mieltä tai mikä mielestäsi aiheuttaa sen, että ko. kaksi klaania demotivoivat pelaajia, jotta tämmöiset tekijät voidaan poistaa. Lisäksi mua kiinnostaa, että mitä on tämä mystinen parempi toiminta, jotta sitäkin voitaisiin toteuttaa.

    Ma olen kanssasi samaa mieltä siitä, että suomen e-sports skene on olematon. Siitä olen kuitenkin vielä eri mieltä, että se olisi nomin tai suprin syy.


    Tarkoitus ei ollut olla ihan näin agressiivinen :p sry mate


    VastaaPoista
  8. Hyvää huomenta kansalaiset.

    4. Minun mielikuvitus ei kyllä riitä mitenkään keksimään mitä te olette mahdollisesti duunnailleet pari vuotta.
    [/aloita provo] kirjoitatähänpromomitenonmahdollistaettei2vaktiivisestatyöskentelystäolemitäänjälkiämissään: [/lopetaprovo]

    Slackkaaminen on sitä kun ei saada mitään fiksua ulospäin. (Helpottiko? No ei, mutta parempaa vastausta et saa vastausboksiin)

    Supr ainakin menee kilpailullisesta YHTEISÖklaanista. Sielä on noin 4000 jäbää sisällä ja niistä kymmenkunta kilpailee a-tiimin riveissä.

    Nomilla on pienempi jengi koossa, koska pelaajia on lähtenyt huitsinvittuhuun. Nomin tiimissä on 10 pelaajaa, mutta sitten tämä reservi on kokoluokkaa 20 pelaajaa. = Eiköhän tuo ole lähempänä yhteisöä kuin tiivistä pakettia aka klaania.
    (jasekilpailullisuusonainakinaikahukassakuneinoitaklaanisotiakaanenääsieläharrasteta)

    Voidaanhan me tämä "nom ja supr perseilee eikä tee mitään järkevää" lause muuttaa muotoon "NoM ja supr eivät saa aikaan mitään järkevää".. Oikaesti, sinä pakotat minut haukkumaan molempia jengei :D. Kiittäkää Meeriä, minusta lypsätään tätä negatiivisuutta.

    5. Kun saatais jotenkin molemmat tiimit hajoamaan ja sitten muodostuisi pienempiä jengejä niin esim. FTL:n (FinnishTeamLeague) voisi toteutua jonakin hyvin kauniina päivänä tai suomalainen organisaatio voisi harkita jonkun 4-6 pelaajan jengin ottamista siipiensä alle. Nom ja supr ovat liian isoja yhteisöjä tähän pieneen takapujula skeneen. Nyt ei ole kilpailua jengien välillä tai sitten ei haluta kilpailla. Esim. mulla oli aika kova työ saalistaa nomia esl clanwar ladderis.

    Supr/nom eivät demotivoi pelaajian vaan päinvastoin TIETTYYN PISTEESEEN ASTI, jos haluat oikeasti kilpailla yksilönä ja saada tukea kilpailemiseen, niin on lähdettävä nomista tai suprista, ja tässä kohtaa pääsee suprin ja nomin taidokkaalla yksilöllä itku esim. meteorain joutui liittymään menaceen, core liittyi flaihin etc etc...

    Parempaan toimintaan vastauksia tulevaisuudessa, jos mä nyt alan läpikahlamaan nämä syvällisesti läpi, niin ei kohta ole järkeä
    kirjoittaa bloggauksia.

    Ai, samaa mieltä? Sentään jostakin. Suomen esports skenen olemattomuus ei ole nomin tai suprin syytä. Kun kukaan ei edes kys. yhteisöjä tiedä sc2 skenen ulkopuolelta. ;)

    VastaaPoista
  9. 4. Mulla on asenneongelma yhteisöklaaneja vastaan, myönnän. Flain pelaajat eivät olleet juuri sen kummmepia kuin Suprinkaan. Supria on tietääkseni kyselty organisaatioihin, joissa olisi ollut sponssit valmiina. _JOS_ supri olisi aikoinaan lähtenyt meikän kelkkaan, Flaissa olisi ollut pelkästään suprin pelaajia.

    Ei tainnut yhtään pelaajaa lähteä siihen messiin :P? Kertoo varmaan jotain siitä miten paljon pelaajat arvostaa sitä yhteisöä minkä SupR on antanut. SupR kasvattaa ja kehittää pelaajia. SupR jauhaa eri tiimiliigoja ja kilpailee ja voittaakin kovia NA ja EU tiimejä. SupR saattakin syksyn mukaan muuttua ammattimaisemmaksi mutta mikäänhän ei ole vielä varmaa. Pitää vaan toivoa että yhteisö pysyy vahvana ettei käy kuten Flai Gamingille(Kiva saada tietää mikä meni vituiksi) tai Fightlinelle(Sekin disbandas vissiin aika nopee perustamisen jälkeen). Odotan pääset kunnolla jauhamaan Suprista ja Nomista niin saadaan hieman keskustelua aikaan.

    VastaaPoista
  10. 4. Käsittääkseni nomi ainakin hajos ja muodostui uudelleen. En sitten tiiä kuinka kauan se oli hajonneena. Tämä varmasti rajoittaa duunailua. Mitä tiimit edes voivat tuottaa ulospäin (varmaan aiheena tulevissa postauksissa)?

    Oisit heti vaan vuodattanut kaiken niin ei tarttis kaksin käsin lypsellä :D


    5. Tässä valossa hajottaminen kuulostaa järkevältä. Toisaalta pienempiä tiimejä on hajonnut ja niiden jäsenet ovat liittyneet isompiin, koska ei ole osaamista tiimin ylläpitämiseen, kotisivujen luomiseen tai riittävästi hyviä pelaajia, jotta tiimin taso nousisi. On huomattavasti vaivattomampaa liittyä valmiiksi katettuun pöytään, jossa tiimin ylläpitotaakka on jollakulla muulla ja jossa on lahjakkaampia pelaajia, joilta saa neuvoja. Pienien tiimien on mahdotonta kokea toimivansa?

    NoMin osalta aiempi clan war inaktiivisuus johtuu täysin niiden järjestämisen raskaudesta. Kuulemma esimerkiksi ESLssä ihmiset ja tiimit eivät osaa olla ajoissa, tai tavoitettavissa.

    Odotellaan sitten sun tulevia postauksia :>

    VastaaPoista
  11. Toni : Ei lähtenyt, en olisi halunnut yksittäisiä pelaajia vaan kuutisen jamppaa.. En pyytänyt supria flaihin vaan pyysin supria Immortal Gamingiin, kun lähin suprista immortaliin, onneksi eivät lähteneet, koska sehä oli todella surkuhupaisa tapaus. Tiesin että flaihin pyytäminen olisi turhaa, koska tagi olisi pitänyt vaihtaa.

    Suprin "keulimiset" on turhia... Ei supri voi yksinään saada mitään aikaan ainakaan pelkällä sc2 tiimillä. Voin luetella niin monta asiaa mihin asiat tyssää/voi tyssätä, jos supri lähtisi hakemaan sponsoreita(, jota se on jo tehnyt.).

    Meeri:

    Olen järkännyt enemmän kuin tarpeeksi esl klaanisotia sanoakseni että toi on täyttä hevosen lantaa, se on niin yksinkertaista ja helppoa. Jos toinen tiimi ei tule ajoissa paikalle, niin ei siitä tarvi ottaa itseensä. x)

    Hyvää kannattaa aina odottaa. :9

    VastaaPoista